Disiplin Birimi'nin görevleri şunlardır:
- Disiplin ile ilgili işlemlerin mevzuata uygun şekilde, zamanında yapılmasını ve uygulanmasını sağlamak.
- Personel hakkında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun disiplin hukuku hükümlerini, tâbi oldukları mevzuatta yer alan (4924 sayılı Kanun, 5258 sayılı Kanun ve 663 sayılı Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler
- Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede öngörülen) ihtar puanlarını ve sürekli işçi olarak istihdam edilenler hakkında Belirsiz Süreli İş özleşmesinde düzenlenen cezaları uygulamaya ilişkin iş ve işlemleri yürütmek.
- Haklarında Türk Ceza Kanunu uyarınca tahkikat yürütülen personele ilişkin işlemleri koordine etmek.
- 4483 sayılı Kanun uyarınca ildeki memurların ve diğer kamu görevliler ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek
- İdari yargı mercilerince disiplin cezalarına ilişkin verilen kararları uygulamak.
- İl disiplin kurulunca verilen kararlarla ilgili yazışmalar yapmak.
- Disiplin işlemleri ile ilgili Bakanlıkla yazışmalarda bulunmak.
- Görev alanı ile ilgili veri toplamak, analiz ve raporlama çalışmalarını yapmak ve/veya yaptırmak.
- Faaliyet alanlarıyla ilgili eğitim programı hazırlayarak uygulamak ya da uygulatmak, görev alanıyla ilgili araştırmalar yapmak, konu hakkında sempozyum, panel, çalıştay, seminer vs. etkinlikleri düzenlemek ve düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinliklere katkı ve/veya katılım sağlamak.
- İl Sağlık Müdürü tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.
Disiplin Birimi; 07/11/2017 tarih ve 51275 sayılı onay ile Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönergesi ile İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde kurulmuştur.
Neyi Nasıl Yapabilirim?
İdareye dilekçe hangi şekilde verilir- dilekçenin cevabı nasıl alınır?
- Personel tarafından Kurum içi dilekçe verme usulü: Kamuda çalışan personelin talep veya şikayetlerini içerir dilekçesini ,bağlı bulunduğu kurumdaki hiyerarşiye uygun olarak üst makamlara iletmesi gerekmektedir. Görev yaptığı Birim ile ilgili şikayetlerini, Birim Başkan Yardımcısı veya birim uzmanı üstü konumunda olan makama sunması gerekmektedir.
- Kurum dışından gelen vatandaşımızın dilekçe verme usulü: Müdürlüğümüz evrak kayıt odasına dilekçesini teslim etmesi yeterlidir. Vermiş olduğu dilekçenin hangi birime gittiği ,hangi safhada olduğu veya akıbetinin ne olduğunun kolaylıkla takip edilebilmesi için evrak kayıt numarasının alınması gerekmektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı 'nın "Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) 184" numaralı hattına sözlü olarak da başvurulabilir. Konu hakkında www.saglik.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgi alınabilir.
- Dilekçenin cevabı nasıl alınır - dava açma süresi kaç gündür ?
Dilekçedeki taleplere istinaden idare tarafından dilekçe sahibine 60 günlük süre içerisinde menfi veya müsbet bir cevap verilmez ise ilgilinin talebi zımnen reddedilmiş sayılır. Red işlemine karşı zımni red tarihi veya yazılı bildirimden itibaren İYUK 7.madde gereği özel kanunlarında ayrı süre gösterilmeyen hallerde Danıştayda ve idare mahkemelerinde 60 (altmış) ve vergi mahkemelerinde 30 (otuz) gün içinde dava yoluna başvurulabilir.
Dilekçenin taşıması gereken unsurlar nelerdir?- Dilekçenin hangi makama sunulduğunun başlıkta belirtilmesi gerekir. Dilekçenin sonuna veya sağ üst köşesine dilekçe tarihinin mutlaka yazılması ve dilekçenin altına dilekçe sahibinin adı ve soyadı yazılarak imzalanması gerekir. Ayrıca dilekçenin akıbeti ve idarece yapılan işlemler hakkında dilekçe sahibine bilgi verilebilmesi için sağ alt köşeye adres ve telefon bilgilerinin de yazılması gerekir. Dilekçe ile belirtilen talep veya şikayetlerin yer, zaman ve isim belirtilerek net ve kolayca anlaşılır olmasına dikkat edilmesi gerekir.
İdareden bilgi-belge talebi nasıl yapılır?- Kanundaki istisnai haller dışında 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında bilgi belge talebi, bizzat veya yasal temsilci vasıtası ile yazılı dilekçe sunularak yapılabilmektedir.
4483 sayılı kanuna göre verilen kararlara karşı yapılacak itirazlarda usul ve süre nedir?- Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamında yapılan ön inceleme neticesinde ,Valilik Makamı veya Kaymakamlık Makamı tarafından verilen soruşturma izni verilmesi veya verilmemesine dair kararlara karşı, kararın tebliğinden sonraki 10 gün içerisinde, hakkında ön inceleme yapılan kamu görevlisi, şikayetçi veya ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bölge İdare Mahkemesine veya Bölge İdare Mahkemesine sunulmak üzere kararı veren makama itiraz edilebilir.