Sağlık Bakanlığı 10.900 Sürekli İşçi Yedek Alımı Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyuru
27 Mart 2024

Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında “Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Elektrikçi (Genel), Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı, Marangoz, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı, İnşaat Boyacısı/Boyacı, Klinik Destek Elemanı (Hastane), Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi” mesleklerinde çalıştırılmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 10.900 kadro için 25-26 Nisan 2023 tarihlerinde noter huzurunda kura çekilmiş, kura sonuçları Bakanlığımızca ilan edilmiştir.

Kura sonucuna göre, asıl olarak yerleşen hak sahiplerinden; istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyenler, başvuru yapmayanlar; başvuru yaptığı halde atama şartlarını taşımayanlar, ataması yapılıp göreve başlamayanlar (Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç); atama şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar; göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanlar ile İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 15 inci maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartlara haiz olanlardan sırasıyla yedek hak sahipleri alınacağı Bakanlığımızın 26.03.2024 tarihli ilanı ile duyurulmuştu.

Bu kapsamda yedek adayların göreve başlama işlemleri Bakanlığımızın https://yhgm.saglik.gov.tr/TR-103102/saglik-bakanligi-10900-surekli-isci-yedek-alimi-goreve-baslama-islemleri-hakkinda-duyuru.html ilanı ile başlatılmıştır.

Söz konusu ilan metninde yer alan Göreve Başlama İşlemleri Hakkında DuyuruMetni, Yerleşenlerden İstenen Belgeler, Başvuru Şartları, Açıktan Atama Başvuru Formu, Mal Bildirimi Formu,  Meslek Öğrenim Durumu ve Özel Şartlara dair esaslara dikkat edilerek ve istenilen belgeleri sunmak suretiyle 26/03/2024 - 16/04/2024 tarihleri arasında atamaya esas belgeleri ile birlikte yedek olarak yerleşmeye hak kazananların evrakları İl Sağlık Müdürlüğümüzce alınacaktır.

Hastalık veya doğumla ilgili mazereti sebebiyle başvuru evrakını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde; halen askerde olmaları sebebiyle başvuru evrakını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların ise askerlik görevine devam ettiklerini belgelendirmeleri halinde, 16 Nisan 2024 tarihi mesai bitimine kadar birinci derece yakınları aracılığı ile yapacakları başvuruları kabul edilecektir.

Kura neticesinde YEDEK olarak atamaya hak kazananlar Müdürlüğümüze şahsen başvuru yapacak olup, posta, kargo, veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Not: Özel Sağlık Tesislerinden alınan ‘’Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporu’’ kabul edilmeyecektir.

Evrak Teslim Adresi:

İl Sağlık Müdürlüğü (Ana Bina)

Binbirdirek Mah. Peykhane Sok. No:8 PK:34122 Fatih/İSTANBUL

İletişim: 0(212) 638 30 00 Dahili: 1880 – 1759 – 1786 – 1747 – 1722