Sağlık Bakanımız Dr. Sayın Ahmet Demircan’ın Teşrifleriyle, Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Bakan Demircan, törende yaptığı konuşmada, 60’ın üzerinde, hizmet vermeye başlamış ancak vakit bulunamadığı için kurdelesi kesilememiş sağlık tesisi olduğunu belirterek, “40’ın üzerinde tesisin ise temel atma törenine katılamadık. Biz iş yapıyoruz.” dedi.

Devletin sahibinin millet olduğunu dile getiren Demircan, gayri safi milli hasılanın son 16 yılda 3 kat arttığını, zihniyet değişimine paralel olarak sistem değişikliğinin gerçekleştirilmesi halinde, kalkınmanın daha fazla ve hızlı olacağını kaydetti.

Her darbede ülkenin en az 10 yıl geriye gittiğini belirten Ahmet Demircan, Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemine geçilmesi ile birlikte 25 Haziran’da Demokrasi bayramı yaşanacağını ifade etti.

2002’de 600 bile olmayan ambulans sayısının kara ambulansında 6 bin, helikopter ambulansta 19, uçak ambulansta ise 3’e ulaştığını belirten Sağlık Bakanı Demircan, birilerinin hayal edemediğini Türkiye’nin gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye’nin sağlık alt yapısını dönüştürdüğünü belirten Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yoğun bakım yatağı sayısı bakımından Avrupa’nın önündeyiz. Şehir hastaneleri ile halkımızın hak ettiği sağlık hizmetini en iyi şekilde veriyoruz. Şehir hastanelerinde hasta garantisi verildiği tezvirattır. Birileri buraların paralı olacağını söyledi. Şimdi seslerini kestiler biraz. Devlet Hastaneleri nasıl hizmet veriyorsa, şehir hastaneleri de aynı şekilde hizmet veriyor.”

Demircan, “İstanbul’un hekim ve sağlık çalışanı açığının kapatılması konusu da boynumuzun borcudur” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş ise “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışı ile hareket ettiklerini, bütçede en fazla payı eğitim ve sağlığın aldığını söyledi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Bayrama yaklaştığımız bu güzel günde temelini attığımız ek binamıza hoş geldiniz. Şu anda 150 yatakla hizmet veren hastanemize, bu bina 200 yatak ile hizmet verecek. Bu bina akıllı bina dediğimiz tek kişilik, çift kişilik odaları olan ameliyathaneleri ve her türlü alt yapısı ile dünyanın en iyi örneklerinden birisi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye sağlıkta son 15 yılda büyük bir dönüşüm gerçekleştirdi. Dünyada en iyi sağlık hizmeti sunan ülkeler arasındayız, inşallah en iyisi olacağız. Sayın Bakanım, son bir yılda İstanbul’da 2630 tane ilave yatak ve yeni binalar yaptık, sizin bizlere desteğiniz çok büyük, Sizlere minnet duyuyoruz. Yeni bina Avcılar ve İstanbul halkına hayırlı olsun.” dedi.

• Avcılar Murat Koluk 13.06.2018 - 1.jpeg
  • Avcılar Murat Koluk 13.06.2018 - 2.jpeg