İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Poliklinik Açılışlarını Gerçekleştirdi

Venöz Hastalıkları Tedavi Merkezi Polikliniği ve Sigara Bırakma Polikliniği açılışlarına, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, , Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Kamu Hastaneleri Başkanlığı-2 Başkanı Prof. Dr. Kamil Özdil ve Hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları katıldı.
Açılışta konuşma yapan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Sigara kalp ve damar sağlığı için en zararlı şey, bu yüzden toplumun talebini karşılamak için bu kliniği açan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılışın ardından poliklinikler gezilerek, poliklinikler hakkında bilgi alan Memişoğlu, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
‘Hedefimiz Avrupa’nın Başşehri Olmak’
Prof. Dr. Kemal Memişoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Siyami Ersek gibi marka bir hastanede gerçekten güzel bir poliklinik, güzel bir birim açıldı. Bu birim halk arasında varis diye bilinen, venöz hastalıkları ile ilgili bir birim. Siyami Ersek, Haydarpaşa Numune Hastanesi ile birlikte fiziki olarak da nasip olursa birkaç sene içerisinde yenilemiş olacağız. Buranın büyük bir projesi yapılıyor. Eski binalar burada yıkılacak. Eski binaların yerine tamamen son model teknoloji kullanılan hastane blokları yapacağız. Nasip olursa birkaç sene içerisinde de inşaat başlamış olacak. İstanbul’da sağlık yatırımları en hızlı şekilde devam ediyor. Hiçbir hastanemizin kapanması veya bölünmesi söz konusu değil. Biz yeni hastaneler ilave ediyoruz. Siyami Ersek Hastanesi’ni yerinde yenileceğiz. Haydarpaşa’yı keza öyle. Göztepe nasıl yenilenmişse, Taksim İlk Yardım Hastanesi nasıl yenilenmişse, bunlar da yenilenecekler. Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum. Bizim bu tür marka hastaneleri bölme değil, çoğalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Yani bir Siyami Ersek’in yanında bir Siyami Ersek daha yapmak isteriz. Bir Şişli Etfal’in yanına bir Şişli Etfal daha yapacağız. Bütün vatandaşlarımız bunu bilsinler. Yani bazı arkadaşlar çıkıp şu hastane bölündü, şu küçüldü. Hayır. Biz bütün hastanelerimizi yeniliyoruz veya ilave hastaneler kuruyoruz. İstanbul’da zaten hastane kapasitesi olarak bizim hedefimiz 2023 yılında Avrupa’nın başşehri olmak.” dedi.
‘Hastanelerimizi Yenileyeceğiz, Daha Çok Hastane Yapacağız’
Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Biz hiçbir hastaneyi kapamıyoruz, bölmüyoruz veya küçültmüyoruz. Fiziki altyapıları eski olan hastanelerimizi yeniliyoruz. İnsanlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için hastanelerimizi yeniliyoruz. Yenilenirken bu hastanelerin içerisindeki insan gücünü de en optimum şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Yeni yetiştirdiğimiz hekimlerimiz, yeni yetiştirdiğimiz bu kültürü almış insanlarımızla yeni Siyami Ersek Hastaneleri yapmaya çalışıyoruz. Yeni Hasekiler kurmaya çalışıyoruz. Hastanelerimizi biz yenileyeceğiz. Daha çok hastaneye yapacağız. İstanbul’da bu sene için 4 bin yatak ilave ediyoruz. 2023 senesinde İstanbul’da da 10 bin kişiye düşen hasta yatak oranını yaklaşık yüzde 50 arttırmayı hedefliyoruz. Bu toplumumuzun sağlıkla ilgili altyapılarını en iyi şekilde vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

• siyami acilis venoz 30.04.2018-1-1.JPG
  • siyami acilis venoz 30.04.2018-2.JPG