İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi Açılışına Katıldı

Açılışa, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan ve Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurettin Yiyit katıldı.

Açılışta konuşma yapan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, konuşmasına “Burası çok güzel bir örnek, hem yerel yönetimlerin hem devletin hem milletin bir hastaneyi bir yıl içinde ne kadar güzelleştirdiğini görüyoruz. Bu hastanenin inşaatından beri beraber emek sarf ettiğimiz herkese teşekkür ediyorum.” diyerek başladı.

Sağlıkta 15 yılda hep beraber bir devrim yapıldığını, dünyanın sayılı iyi sağlık hizmeti veren ülkelerinden biri haline geldiğimizi söyleyen Memişoğlu, “Bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük desteği var ayrıca sağlık çalışanlarının da çok büyük özverisi var.” diyerek Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve sağlık personeline teşekkür etti.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Türkiye’de bugün hastalarımız 8-9 kez doktoruna ulaşabilir hale geldi. İstanbul’da geçen yıl 134 milyon sağlık hizmet sunduk. 15 milyonluk bir şehirde büyük özverili bir ekibimiz var. İstanbul’un en hızlı gelişen ilçelerinden biri Sancaktepe, bu hastane bölge nüfusunun sağlık ihtiyacının çok büyük bir kısmını karşılayacak.” dedi.

Hastalanmadan doktora gidip önlem alınması gerektiğini belirten Memişoğlu, “Biz insanımız hastalansın istemiyoruz ama buraya geldikleri zaman şunu bilsinler ki burada Türkiye’nin en iyi sağlık hizmetlerinden biri veriliyor, verilmeye de devam edecek. Ben annelerimizden hastalanmadan hem kendi bedenlerini hem de çocuklarının bedenlerini ve sağlıklarını korumalarını istiyorum. Çocuklarının aşılarını düzenli olarak yaptırmalarını ve kontrollerini ihmal etmemelerini istiyorum.” diyerek Çocuk Acil Servisi’nin hayırlı olmasını diledi.

Açılış konuşmalarının ardından, hastane personeli ile sohbet edilip, hizmete sunulan Çocuk Acil Servisi gezildi.

• Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi açılışı_1.JPG
  • Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi açılışı_2.JPG