İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘6. Çocuk Dostları Kongresi’ne Katıldı

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kongrede açılış konuşması yapan Memişoğlu, “İnsan çocuğu olunca dünyada kendisinden daha değerli bir varlık olduğunu anlıyor. Bu nedenle çocuk hekimleri de bizden daha değerli varlıklar ile ilgilendikleri için daha değerliler. Bu kongre gösteriyor ki inanmışlık adanmışlık her şeyin üstesinden gelir. İstanbul’da senede 250 bin bebek doğuyor. Türkiye’deki bebek ölümlerinden yaklaşık 2 puan aşağıda ölüm oranıyla da gerçekten büyük bir başarıya imza atmış durumdayız. Bu kongrenin çok başarılı bir kongre olacağını inanıyorum, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kongrenin ardından plaket verilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.