Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin Açılışı

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılışı gerçekleşti.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe açılışa video konferans yöntemiyle iştirak etti.

Açılışa; Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Başhekim Doç. Dr. Mehmet Emin Kalkan, Kamu Sağlık Yöneticileri ve hastane çalışanları katıldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açılışın ardından hastaneyi gezerek, bölümler hakkında bilgi aldı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi öncelikli olarak pandemi haricindeki hastalara hizmet verecek olup 2.682 yatak kapasitesi ve 836 polikliniği ile İstanbul’a modern ve teknolojik sağlık hizmeti sunacaktır. Şehir Hastanesi; 490 yoğun bakım yatağı, 250 acil yatağı, 89 ameliyathanesi, 30 diyaliz yatağı ile birçok branşta hizmet verecektir ve 2.068 izolatörü ile deprem esnasında bile ameliyat yapabilecek bir alt yapıya sahip.

• Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Açılış - 1.jpg
  • Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Açılış - 2.jpg