İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Kopuzlar Vakfı işbirliği ile 'Çocukluk Çağı Kanserleri Farkındalık Projesi' tanıtım toplantısı düzenlendi.
15 Şubat Uluslararası Çocukluk Çağı Kanseri Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşma gerçekleştiren Memişoğlu, "Bu proje şunu gösteriyor herkes oturduğu yerde beklemeyecek, ne yapabilirim bu ülkeye ne faydam olur ne farkındalık yaratabilirim diye kendi üzerine düşeni yapınca böyle güzel şeyler ortaya çıkıyor. Bu yüzden bu projeye emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyor ve bu projeye paydaş olmaktan onur duyuyorum." diyerek konuşmasına başladı.
Memişoğlu, "Benim İl Sağlık Müdürü olarak en büyük talebim kimsenin hasta olmaması. Çoğu sektörde iş hacmi ile memnun olunur biz de ise ne kadar az hastamız var ise o kadar memnun oluruz. Toplumumuza hastalanmadan sağlığımızı korumamız gerektiğini öğretmeliyiz bunu sadece kamu olarak başaramayız bunun için sivil toplum örgütlerine de ihtiyaç var." diyerek konuşmasına devam etti.
Bugün çocukluk çağı kanseri diyince insanların akllarına ilk lösemi geliyor diyen Memişoğlu, "Çocukluk çağı kanserlerinin yüzde 31'i lösemi, daha sonra lenfoma, kas ve sinir sistemi kanserleri geliyor. Çocukluk çağı kanserlerinin en önemli aşaması erken tanı ve tedavi ancak doktorların kadar ailelerin dikkatli olması ve bu durumu erken farketmesi önemli." dedi.
Memişoğlu, tanı konulmuş kanserli çocuklarımızı talep ettikleri zaman hastanelere tedavileri için aileleri ile birlikte ulaştırılacağını önemle vurguladı. Bunun için 112'ye veya evde sağlık birimlerine başvurulmasının yeterli olduğunu belirtti.
Erken teşhisin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, okullarda erken teşhis ve tanı için taramalar yapıldığını söyledi.
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, konuşmasını "Amacımız 2023 yılında İstanbul'u dünyanın sağlık başşehri yapmak." sözleriyle sonlandırdı.
Fotoğraflar