Toplumda sağlığın korunması ve hastalıkların oluşumunun önlenmesinde çok sektörlü bir yaklaşımla özellikle ev dışında yemek yiyen nüfusun arttığı son yıllarda; lokanta, pastane, kebapçı, fastfood, börekçi ve kafe gibi yerlerde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilen aşırı tuz ve şeker tüketiminin azalması başta olmak üzere sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin her alanda desteklenmesi amacıyla Bakanlığımız ile Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır.
Bu protokol kapsamında Federasyon ve Konfederasyona üye işletmelere Sağlıklı Beslenme, Tuz ve Şeker Kullanımının Azaltılması ve Güvenilir Gıda konulu eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapılmış, ortak çalışma neticesinde hazırlanan aşırı şeker ve tuz kullanımının azaltılması farkındalığı için işletmelerin giriş camlarına yapıştırılacak “Tuzu ve Şekeri Azaltın, Sağlığınızı Koruyun” çıkartmaları dağıtılmıştır.
Toplantıya Halk Sağlığı Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu yetkilileri katılmıştır.
Fotoğraflar