İSTANBUL İLİ İŞÇİ ALIM SÖZLÜ SINAV İTİRAZ SONRASI NİHAİ SONUÇLARI
18 Ocak 2021

1) İlimiz hizmet birimlerinde ihtiyaç duyulan hizmet alanlarında 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında istihdam edilecek Sürekli İşçilere dair sözlü sınav sonuçları 02.04.2019 tarihinde web sayfamızda ilan edilmiş ve Bakanlığımızın belirlediği sınav takvimi çerçevesinde sınav sonucuna itiraz eden kişilerden 3-5 Nisan 2019 tarihleri arasında itiraz dilekçeleri alınmıştır.

2) Sınav sonuçlarına itiraz eden kişilerin itiraz dilekçeleri Valilik oluru ile oluşturulan sınav kurullarına iletilmiş ve ilgili kurullar tarafından dilekçeler incelenerek karara bağlanmıştır.  İtiraz başvurusu sonucu oluşan nihai sınav sonuç listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilecektir,  itiraz sonuçları ile ilgili kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

3) Sınavı ASİL olarak kazanan adayların; aşağıda belirtilen atamaya esas belgelerini, 11-15 Nisan 2019 tarihleri arasında aşağıda belirtilen Müdürlüğümüz Belge Teslim Birimlerine şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

4) Atamaya esas belgelerin teslim alınacağı Belge Teslim Birimlerimiz hafta sonu 10:00-15:00  saatleri arasında da başvuru almak üzere açık olacaktır.

5) Adayların, belirtilen belgeleri en geç 15.04.2019tarihi mesai bitimine kadar ilgili birimlere teslim etmeleri gerekmektedir.

6) Askerlik, Hastalık ve Doğum mazereti bulunanlar hariç, başvurular şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

7)Hastalık veya doğumla ilgili mazereti sebebiyle başvuru evrakını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların, bu durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde birinci derece yakınları aracılığı ile yapacakları başvuruları kabul edilecektir.

8)Halen askerde olmaları sebebiyle göreve başlatılamayacak durumda olanların, askerde olduklarını resmi bir belge ile belgelendirmeleri halinde başvuru evrakını birinci derece yakınları aracılığı ile ilgili birimlere teslim edebilecektir. Bu durumdaki adaylar, terhis tarihinden itibaren 30 (otuz ) gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesiyle birlikte Bakanlığımıza başvurmaları halinde, diğer atama şartlarını taşımaları kaydı ile göreve başlamaları yapılacaktır.

9)Adayların atanma şartlarını taşıyıp taşımadıkları ilgili komisyon tarafından Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 31.12.2018 tarih ve 553 sayılı yazısı ekindeki EK-8’de belirtilen Atamaya Esas Belgeler dikkate alınarak tespit edilecektir.

10)Yukarıda belirtilen süre içinde başvuru yapmayan, başvuru yaptığı halde atamaya esas şartları taşımadığı tespit edilenler, başvuru yaptığı halde atama tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde göreve başlamayanlar veya kendi isteği ile göreve başlamak istemeyenler atama haklarını kaybedecektir. Bu şekilde atama hakkını kaybedenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle atama işlemleri başlatılacaktır.

* Sınav Sonuçları Sorgulama Sayfası için tıklayınız.

*Atamaya Esas Belgeler için tıklayınız.

*Açıktan Atama Başvuru Formu için tıklayınız.

DİKKAT: Atamaya esas belgeler arasında 6. maddede yer alan Öğrenim Belgesi / Diplomanın   Müdürlüğümüzce ‘‘aslı görülüp aslı gibidir onayı yapılacağından’’ adayların; Diplomanın/Öğrenim Belgesinin arkalı-önlü tek sayfa halinde fotokopisini ve aslını mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

*Adayların sınavı kazanması adaya kesin atama hakkı vermemektedir. Sınavı kazanan adayların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) 8. alt bendi “Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.” hükmü gereğince, hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak olup, güvenlik soruşturmaları ve/veya arşiv araştırmaları sonuçlandıktan sonra Bakanlığımızca atamaları yapılacaktır. Güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlananların ataması yapılmayacak, yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

BELGE TESLİM EDİLECEK BİRİMLER

BRANŞ

ADRES

AMBULANS SÜRÜCÜSÜ