EFFE Türkiye İşbaşı Gözlem Faaliyeti
13 Ağustos 2021

EFFE Projesi Basın Bilgi Notu
        Müdürlüğümüzün paydaş olduğu EFFE: Sosyal Dışlanmaya Karşı Aileleri Güçlendirmek: Alzheimer Hastasına Sahip Aileleri Güçlendirmek ve Onların Sosyal Dışlanmasını Engellemek için En İyi Uygulamalar isimli Erasmus+ Projesi kapsamında 27-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında İtalya ve Litvanya’dan gelen misafirlerimiz ile Darülaceze Başkanlığı, Prof. Dr. Mazhar Osman Eğitim Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa; İstanbul Gerontoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İst-GETAM) ve Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezinde iş başı gözlem faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz ana binasında gerçekleşen açılış toplantısının ardından Darülaceze Başkanlığı Okmeydanı yerleşkesinde başlayan faaliyetler kapsamında Darülacezenin tarihi, kültürü, faaliyetleri ve geleceğe dair projeleri tanıtılmış, yerleşke turu ve gözlem faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

Faaliyetlerimizin ikinci gününde Prof. Dr. Mazhar Osman Eğitim Araştırma Hastanesi Nöropsikoloji klinikleri ve ilişkili tanı tedavi birimlerinde başlayan iş başı gözlem faaliyetleri hastane müzesi turu ile tamamlanmıştır. Günün ikinci yarısında İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile kurulmuş olan Yaşlılık ve İnovasyon: İstanbul Gerontoknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İst-GETAM) ziyaret edilmiştir. İst-GETAM Gerontoloji Klinikleri, rehabilitasyon ve Ar-Ge alanlarında gerçekleşen iş başı gözlem faaliyetleri sonrasında GETAM 3 Merkezinde Demans Simülasyonu uygulamasıyla misafirlerimiz için hazırlanan "Demansı Anlamanın İnteraktif Yolu" atölyesi gerçekleştirilmiştir.

Faaliyetlerinin son gününde Üsküdar Belediyesinin engelli kişi ve ailelerine ücretsiz hizmet veren ve bünyesinde Alzheimer hasta ve yakınlarına yönelik Alzheimer okulu da bulunan Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezinde iş başı gözlem faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Faaliyetler sonrası kapanış yemeği ve kapanış toplantısının ardından misafirlerimize Katılım Sertifikaları teslim edilmiştir.

Projemiz kapsamında gerçekleşen iş başı gözlem faaliyetleri kapsamında kapılarını bizlere açan kurumlara, göstermiş oldukları samimiyet ve misafirperverlik için teşekkür ederiz.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü

• effe1.png