Bilgi Notu - 09 Mart 2021
15 Mart 2021

                                                                   

                                                                                                                 BİLGİ NOTU -  09 MART 2021

 

Bazı medya organlarında yer alan ‘Köpeğe İlaç Yazmayan Aile Hekimine Soruşturma’ başlıklı haberlere yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

 

Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Cevatpaşa Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimliği birimine kayıtlı hasta ve hasta yakını ile Aile hekimi arasındaki uzun süredir olan problemlerle ilgili şikayete konu hakkında müdürlüğümüzce muhakkik görevlendirilerek inceleme başlatılmıştır. İnceleme konusu genel anlamda Hasta yakını - Hekim arasında davranış, iletişim, tehdit ve hakaret iddiaları ile ilgili olup süreç halen devam etmektedir. İnceleme sonucu muhakkik tarafından düzenlenecek inceleme raporunun kanaatine göre değerlendirme yapılacaktır. Ayrıca Hekim ve hasta yakını arasındaki adli süreç devam etmektedir.

            Ülkemizin de içinde bulunduğu Kovid -19 ile başarılı mücadelede en önemli hizmeti sunan Aile hekimlerine haksızlık yapılıyormuş algısı uyandırılmasından üzüntü duymaktayız. Hukuki ve idari süreçlerin devam ettiği konu hakkında yönlendirici mütalaalardan kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.