Öğretmenim Elimi Tut Projesi Kapsamındaki İlk Hastane Sınıfı Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Açıldı
28 Aralık 2020

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘’Çocuklar, çocuk olsun diye, Çocuklar iyi olsun diye’’ sloganıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ve Hayata Renk Ver Derneği’nin katkılarıyla ile hizmete başlayan ‘’Öğretmenim Elimi Tut’’ Projesi kapsamında Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ki açılışa katıldı.
Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın katıldığı açılışta, Prof. Dr. Kemal Memişoğlu açılış konuşmasına ‘’Çocuklar bizim geleceğimiz, çocuklarımızı iyi yetiştiremezsek geleceğimiz parlak olmaz’’ diyerek başladı.
“Bu çocuklar esasında bizim için sadece hasta değil. Anneler ve babalar için çocuk, öğretmenler için de öğrencidir. Çocuklar geleceğimizdir, onlar günahlardan arınmış, Allah’ın bize verdiği çocukları topluma en iyi şekilde kazandırmak için büyüklerin vebalini taşıdığı emanetlerimizdir. Çocukların duyguları bizden daha temiz ve önemlidir. O duyguları iyi besleyemez ve yetiştiremezsek, geleceğimiz hem kendi hem de insanlık açısından çok parlak olmaz. Bazı çocukların bir de şansızlıkları diyelim, bunlar hastalıkları uzun süre olan çocuklar, öyle olunca da eğitimlerinin kesilmemesi lazım. Sadece eğitim bilgi anlamında değil, çocukların motivasyonu anlamında da, çok önemli bir değerdir. Biz hastanelerimizde her zaman bu konuda imkânlar ölçüsünde sınıflar açmaya hazırız. Hastanede çocukların mutlu olması demek, bunları bilmediğimiz ve tıbbi olarak açıklanamayacak olan ama bazı duyguların ve desteklerin iyileşme sürecine büyük katklar sağlayacağını düşünüyorum. Onun içinde bu duyguları beslemek ve çocuğun eğitim anlamında geri kalmaması bakımından tedirginliği ve geleceğe bakması açısından ümidini arttıracak bir faaliyet olarak görüyoruz ve her zaman destekliyoruz.’’ dedi.
Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘’Mustafa Kemal Atatürk Öğretmenler Gelecek Nesiller Sizin Eserinizdir’’ diyor. O yüzden Öğretmen arkadaşlarım bizim hastalık olarak iyileştirdiğimiz çocukların geleceğini sizlere emanet ediyoruz dedi.
Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletip başarılar dileyen Memişoğlu, öğretmen ve öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılını kutlayarak, hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile birlikte açılışı yapılan sınıfları gezerek proje hakkında detaylı bilgi aldılar.

• Ogretmenim Elimi Tut Projesi Sisli Hamidiye Etfal 10.11.2019 - 1.jpeg
  • Ogretmenim Elimi Tut Projesi Sisli Hamidiye Etfal 10.11.2019 - 2.jpeg