İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Sağlık-Sen Şubelerinin Birlikte Düzenlediği '14 Mart Tıp Bayramı' Etkinliği Gerçekleşti

Etkinliğe, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Habibe Çiftcioğlu Başer, Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, Sağlık-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Durali Baki, Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk ve Sağlık-Sen İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor katıldı.

Vali Vasip Şahin, “Herkesin yaşam hakkı kutsaldır. Hele ki sağlıklı yaşam hakkı en önde gelen yaşam haklarından bir tanesidir. Bunu buradaki topluluk en iyi bilen topluluktur. Hasta iyi olmasa da, ferah bulmasa da sizlere dua eder. Onun için şanslı bir meslek sahibisiniz. Öyle güzel bir mesleğe sahipsiniz ki, bazen sizlere gıpta etmiyor değilim. 14 Mart önemli ve anlamlı bir gün. Tıbbiye öğrencilerinin, İstanbul’un işgaline karşı yaptıkları protestonun günüdür aslında. O gün acı bir olayı protesto eden o hareket bugün bizim için bayram olarak kutlanmaya değer bir gün olmuştur" dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “İstanbul 15 milyon nüfusa hizmet eden bir şehir bunu sizler gibi özveri ile çalışan sağlıkçılara borçluyuz. İstanbul’da 2017 de 130 milyon üstünde insanımıza sağlık hizmeti sunduk. 250 binin üstünde doğum gerçekleşmiş oldu. Bebek ölümlerinde Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 puan aşağısında olan bir İstanbul var. Sizlerin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. İstanbul’da 2018 senesinde birçok yeni sağlık yatırımı yapılıyor. 4 hastane hizmete açıldı, 4 hastane daha açılıyor, sene sonuna kadar 8 hastane daha olacak inşallah. Biz Bakan Bey’in talimatlarıyla inşallah sağlıktaki sayısal eksiklikleri azaltacağız. Afrin’de canı pahasına bu ülke için mücadele eden asker ve polis neyse bir doktor hemşire de odur. Bilim üretmezsek bu güzel vatanda, başımıza her türlü çorap örecekler ve bizi rahat bırakamayacaklar bu çok açık ve net. Bu vatan bizim Orta Asya’dan gelip dünyanın en önemli coğrafyasına yerleştiğimiz yerdir. Sayın valime şeref verdiği için şükranlarımı arz ediyorum. Sizlerin daha iyi bir dünyada yaşamanızı temenni ediyorum, Allah’a emanet olun.” dedi.

1000’in üzerinde sağlık yöneticisi ve sağlık çalışanının katıldığı program, müzik dinletisi ve 14 Mart Tıp Bayramı'nın tarihçesinin anlatımı ile başlayarak, Çanakkale Savaşı ile ilgili kısa film gösterimiyle sonlandı.