Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Yönetmeliği, Sağlık Bakanlığının 08/03/2024 tarihli ve 2024/4 sayılı Genelgesinin ilgili hükümleri doğrultusunda İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne ait boş ve boşalacak olan lojmanların tahsisleri yapılacaktır.
- Lojmana başvuru şartları:
1. Sıra tahsisli lojmanlara İl Sağlık Müdürlüğü ile bağlı sağlık tesislerinde kadrolu olan ve bilfiil bu kuruluşlarda çalışan personeller başvurabilecektir.
2. Sağlık Bakanlığının 2024/4 sayılı Genelgesinin 5. Maddesine istinaden, boş konut kalması halinde, ilgili mevzuatına göre sözleşmeli aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları da bu konutlardan faydalanabilmek için başvuru yapabilecektir.
3. Lojman tahsislerinde Sağlık Bakanlığının 2024/4 Sayılı Genelgesinin 5 inci maddesine göre işlemler yapılacaktır. (Madde 5; ".....Her personele, kendi hizmet sınıfı için ayrılmış konutta, Kamu Konutları Yönetmeliğinin Ek-4 sayılı cetvelinde belirtilen puanlama neticesinde oluşacak puan sıralamasına göre tahsis işlemi yapılacaktır.") Her personel kendi hizmet sınıfı için ayrılmış konutta puan ve sıra esasına göre oturacaktır.
Hizmet sınıfları:
- SHS (Sağlık Hizmetleri Sınıfı) : Uzman Hekim, Doktor, Diş Tabibi, Veteriner Hekim, Eczacı.
- YSHS (Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı) : Hemşire, Ebe, Çocuk Gelişimcisi, Sosyal Çalışmacı, Sağlık Teknikeri, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Memuru, Sağlık Fizikçisi, Fizyoterapist, Tıbbi Teknolog, Laborant, Biyolog, Odyolog, Diyetisyen, Psikolog vb.
- GİHS (Genel İdare ve Avukatlık Hizmetleri Sınıfı) : Avukat, Araştırmacı, Ambar Memuru, Ayniyat Saymanı, Sayman, Şef, Veznedar, Memur, VHKİ, Bilgisayar İşletmeni, Sivil Savunma Uzmanı, Şoför.
- THS (Teknik Hizmetler Sınıfı) : Mühendis, Mimar, Fizikçi, Kimyager, Programcı, Sosyolog, Tekniker, Teknisyen, İstatistikçi.
- YHS (Yardımcı Hizmetler Sınıfı) : Teknisyen Yardımcısı, Hizmetli, Aşçı, Bahçıvan, Berber, Gassal, Kaloriferci, Terzi, Bekçi.
4. Tahsis Sınıfı yazılmayan lojmanlara hizmet sınıfına bakılmaksızın tüm personel müracaat edebilecektir.
5. Sadece bir lojman için talep yapılacaktır.
NOT 1 : Lojmanı yerinde görerek lojman başvurusunda bulunulması.
Tarafına lojman tahsis edilen personelin tahsis edilen lojmanı teslim alması ile ilgili olarak, Kamu Konutları Yönetmeliğinin 17. maddesinde;“ (...) Kendisine konut tahsis edilen personel, tahsis kararının tebliğ tarihinden itibaren, meşru mazeret dışında, en geç 15 gün içinde Yönetmeliğe ekli kamu konutları tutanağını imzalayıp konuta girmediği takdirde, konut tahsis kararı iptal edilir. Bu takdirde, konutun boş kaldığı süre için tahakkuk eden kira bedeli kendisinden tahsil edilir.” hükmü yer almaktadır.
Ayrıca; anılan Yönetmeliğin 33. Maddesinin (b) bendinde; “Sıra tahsisli konutlarda oturanlar, beş yıllık oturma süresinin bitiminden onbeş gün içinde………” konutları boşaltmak ve anahtarlarını, yetkili birime vermek zorundadır. Hükmü yer almaktadır.
6. Lojman talepleriniz için aşağıda belirtilen evraklarla birlikte 09/12/2024-27/12/2024 tarihleri arasında çalıştığınız kuruma başvuruda bulunulması gerekmektedir.
(Belirtilen tarihlerde ilgili kuruma gelen ve kayıt işlemi yapılan lojman taleplerinin toplandıktan sonra en geç 1 (bir) hafta içinde Müdürlüğümüz Destek Hizmetleri Başkanlığı İdari Hizmetler Birimi Takip ve Koordinasyon Hizmetlerine ulaştırılması.)
Not 2 : Belirtilen tarihlerden sonra yapılan lojman tahsis talepleri, eksik belgeleri olan başvurular ile hizmet sınıfına uygun olmayan tahsis talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
Lojman Başvuru Belgeleri:
1- Lojman Talep Dilekçesi (Ek:1),
2- Kamu Konutları Tahsis Talep Beyannamesi (Kurum Amiri Onaylı) (Ek:2),
3- Aile Yardım Bildirimi Formu (Kurum Amiri Onaylı) (Ek:3),
4- Kadro ve görev yerini, hizmet süresini, disiplin cezası alıp almadığını ve lojmandan yararlanıp yararlanmadığını gösterir Ek-4 belge (Kurum Amiri Onaylı).
5- Eşi ve varsa birlikte oturacağı kişilerin maaş bordro dökümleri,
6- Personelin ve lojmanda beraber oturacağı aile fertlerinin onaylı nüfus cüzdan suretleri veya nüfus kayıt örneği,
7- Personelin ve lojmanda beraber oturacağı aile fertlerinin e-devletten tapu kayıt belgesi,
8- Halen yükseköğrenimde olup 25 yaşını doldurmayan çocuklara ait öğrenci belgesi.
9- Varsa kendisi, eşi ve çocuğu dâhil kanunen bakmakla yükümlü olduğu ve konutta beraber oturacağınız aile fertlerinden engelli olanların her birine ait yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğuna dair yetkili sağlık kurullarından alınan engelli raporunun bir örneği.
10- Varsa gazilik belgesi veya şehit yakını (eş, çocuk, anne, baba ve kardeş) olduğuna dair belge.
* Lojman resimleri için tıklayınız.
* Tahsis Edilecek Lojman Listesi için tıklayınız.
Not: Lojman başvuru sonuçları Müdürlüğümüz internet sitesi www.istanbulsaglik.gov.tr adresinden yayınlanacaktır.