overlay

Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi (SÜDGE)

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Müdürlüğümüz Ruh Sağlığı Programları Birimi tarafından yürütülmektedir.

(Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Müdürlüğümüz Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birimi tarafından yürütülmektedir olarak değiştirilmesi)

Sürücülerin, sürücü belgesinin geri alındığı tarihten itibaren 12 ay içerisinde sürücü davranışlarını geliştirme eğitim merkezine müracaatları zorunludur. Bu süre içinde aşağıdaki belgeler ile birlikte Müdürlüğümüze başvurulur;

a) Eğitim programına katılma isteğini belirten dilekçe,

b) Trafik zabıtası tarafından düzenlenen sürücü belgesi  veya geri alma tutanağı

örneği (eğer yoksa Sürücü Sicil Kaydı)

c) Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

d) 4 adet fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş).

e) 1500 TL eğitim ücreti ( 2019 yılı için )

1850 TL eğitim ücreti (2020 yılı için)

Halk Bankası Cağaloğlu Şubesi

IBAN Numarası : TR23 0001 2009 7580 0006 0000 09

(Eğitim ücreti, Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) eğitim ücreti adı altında ve Sürücünün adı - soyadı yer alacak şekilde yatırılacaktır. EFT ile işlem yapan

sürücüler için, Alıcı adı: 'İstanbul Kurumlar Döner Sermaye Saymanlığı' Alıcı hesap rumuzu : 'İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü' olarak belirtilmelidir. Ücretin EFT ile

yatırılması durumunda banka şubesinden imzalı, mühürlü dekont alınması gerekmektedir.)

Sürücü Davranışları Eğitimi (SÜDGE) kayıtları Zeytinburnu Ek Binamızda yapılmakta olup ayrıca kayıt işlemi yaptıracak olan sürücüler eğitim ücretini binamızdaki vezneye de

yatırabilirler, veznemiz saat 15.30'ya kadar hizmet vermektedir. (
kredi kartı kabul edilmez, nakit yatırılır).

(Veznemiz saat 15:30'a kadar hizmet vermektedir. (kredi kartı ve nakit yatırılır).

Adres Bilgisi:

10. yıl caddesi Cinoğlu Çıkmazı No:10 ZEYTİNBURNU

( Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi arkası, eski hıfzıssıhha enstitüsü binası)

Tel: 0212 679 93 13 / 4139-4169

Faks: 0 (212) 679 93 17

Harita linki:
Harita için tıklayınız.

Zeytinburnu:

- Eminönü'nden 93 nolu , Beyazıt'tan 93C nolu, Taksim'den 93T nolu, Mecidiyeköy'den 93M nolu otobüsler : "Göğüs Hastanesi" Durağı

- Tramvayla Akşemseddin durağı na 10 dk. yürüme mesafesi.

- Marmaray Kazlıçeşme durağı na 10 - 15 dk. yürüme mesafesi.

- Topkapı'dan Zeytinburnu minibüsleri.

Başvuru Şekli

Postayla yapılan başvurular kabul edilmez.

İlgili kişi şahsen başvurmak zorundadır.
Kayıt yapıldıktan sonra psikiyatri uzmanı ile ilk görüşme için bir tarih verilmektedir. Psikiyatri uzmanı “Eğitime katılabilir” onayı verdikten sonra, Ruh sağlığı birimi tarafından eğitim grubu, günü ve saati belirlenir. Katılımcılar telefon yoluyla veya ruh sağlığı birimine gelerek gruplarını ve eğitim zamanlarını öğrenirler. Eğitim 4 hafta boyunca aynı gün ve saat diliminde olmaktadır. Örneğin; Pazartesi sabah grubuna katılan kişi 4 hafta boyunca Pazartesi sabah 09.00-13.00 saatleri arasında eğitime katılmalıdır. Eğitim sürecinde başarılı olunduğu takdirde psikiyatri uzmanı ile son görüşme yapılır. Yapılan görüşmede sürücü olmasına onay verilen kişinin görüşmeden sonraki 10 gün içerisinde belgesi tanzim edilir.
Kurumumuz hafta içi 5 gün mesai saatlerinde hizmet vermektedir. Bu saat ve günler dışında hizmet verilmemektedir.
Hayır. 4 gün üst üste eğitim verilmemektedir. SÜDGE; Bir ay boyunca 4 haftalık eğitim olarak planlanmıştır.
İstanbul’da sadece Avrupa yakasında Kazlıçeşme mah. 10. Yıl caddesi Cinoğlu Çıkmazı no:4 Zeytinburnu adresinde eğitim verilmektedir.
SÜDGE başvurusu ve eğitim belgesinin alınması için Noter Onaylı vekalet verdiğiniz bir kişi alabilir.
Hayır, yeniden eğitim almak için herhangi bir ücret ödenmesi gerekmemektedir.

Tel: 0 212 409 20 00

Dahili: 7841-7871